Bike Wars-tale 2018

Den originale tale er på engelsk. For her for at se den.

 

Mange mennesker tror, at punk handler om at være vred. Mange mennesker tror, at feminisme handler om at være vred. Og måske er det det, som det handler om. Vi er vrede. Men vi er ikke vrede uden grund.

Punk og feminisme handler også om at afvise meget af samfundets lort, at tænke ud af boksen, og at have modet til at forestille sig noget mere.

Vores fællesskaber er politiske i deres natur.

Det handler om ikke at ønske at rette ind, ikke at ville acceptere undertrykkende strukturer såsom kapitalisme, grænser, racisme, imperialisme, patriarkat og heterosexisme. Det handler om at give en fuck. Det handler om bevidst at prioritere vores egen lykke og selvbestemmelse over samfundets forventninger.

Mange af os er udsatte for den konstante mulighed for at blive udsatte for vold – hvadend vi er kvinder, vi er queers, eller vi er racegjorte.

Punkmiljøet har potentialet til at være et mere inkluderende og sikrere sted for os. Men vi er nødt til aktivt at lytte til hinandens oplevelser af undertrykkelse for at kunne gøre det bedre. Vi er nødt til at passe på hinanden.

Solidaritet er nøglen. Det er noget, vi har, som vores undertrykkere ikke har.

Jeg vil opfordre alle til at fortsætte med at gøre, hvad I gør – at hæve stemmen, når I ser magtmisbruge og fortsætte med at være vrede!

Hav en god bike wars.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close