Agita støtter den feministiske revolution i Afrin

Revolutionen i den autonome region Rojava og byen Afrin er en revolution for kvinder. Med rifler i hænderne og livet som indsats kæmper de revolutionære styrker i YPG og YPJ mod tyranni og patriarkat. Udover at stå på frontlinjerne mod ISIS og det fascistiske tyrkiske militær, arbejder de utrætteligt på genopbyggelsen af Rojava og det øvrige Kurdistan. De kæmper for frihed, lighed og kvinders rettigheder. Igennem at udforske andre, mere demokratiske og socialistiske metoder at organisere samfund og dets økonomi på, forsøger YPG og YPJ at skabe et Kurdistan for folket.

YPG og YPJ kæmper mod ISIS. Ikke bare i bogstavelig forstand, men også ideologisk står derevolutionære styrker i total modsætning til ISIS ønske om et fascistisk præstestyre i Syrien og mellemøsten. Folkets beskyttelseshære, YPG og YPJ, kæmper ikke imod islam men imod patriarkatet. De kvindeundertrykkende elementer, som mange mener findes i islam, er ikke ekslusive for denne religion. De er affødt af patriarkatet, og findes i alle religioner og lande.

Mange ønsker dog ikke, at revolutionen fortsætter. Tyrkiets præsident, Erdogan, gør alt i sin magt for at forhindre det Kurdiske folks selvstændighed. Det seneste år har tyrkiets militær angrebet og dræbt flere medlemmer af de revolutionære styrker. Senest i byen Afrin, hvor YPG og YPJ har svoret at forsvare folk og civile mod alle undertrykkende styrker, hvad enten det er ISIS eller den tyrkiske hær. Men Tyrkiet bomber fortsat infrastruktur som hospitaler og vandværker, samtidigt med vesten passivt læser rapporter om deres brug af napalm, kemiske våben, giftgas og mord på civile.

Agita står med folkets beskyttelsesstyrker! YPG og YPJ kæmper for lighed, frihed og autonomi! Blodet fra folkets martyrer farver vort flag rødt! Vi opfordrer alle, som ikke kan tage ned og deltage i kampen eller genopbyggelsen, til at gøre alt hvad i kan for at støtte vores kammerater i folkets beskyttelseshære.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close