1.Maj tale

Vi bringer hermed vores 1. maj tale:

For en fælles kampdag

1. maj er arbejdernes internationale kampdag. Det er en kampdag for alle dele af arbejderklassen. Det er en kampdag mod kapitalismen.

Det er ikke kun en kampdag, for dem der har en selvfølgelig plads i mængden. Det er også en kampdag for dem, der bliver usynliggjort, og ikke kan føle sig hjemme hverken i klassekampen eller feminismen. Det er en kampdag for alle, der bliver undertrykt af kapitalismen.

Den elitære og akademiske feminisme er desværre blevet standarten mange steder. Den udelukker arbejderklassen. Feminisme handler ikke kun om at have læst Judith Butler. Feminisme handler om kønskamp, og plads til alle. Det er en kamp vi kæmper hver dag, og mange af os er også nødsaget til at kæmpe den, for overhoved at kunne være her – også i dag. De hvide middelklasse cis-kvinder ejer ikke feminismen. Vi går på gaden, både som en del af arbejderklassen, og som undertrykte af kapitalismen og patriarkatet.

Men kan det være rigtigt, at vi skal mase os frem med albuer for at være en del af arbejderkampen? Begge kampe bør være inkluderende, men er det ikke. Vi kan i venstrefløjen se de samme undetrykkende tendenser, som vi også ser i resten af samfundet. Såvel som at den hvide middelklasse cis-kvinde ikke ejer feminismen, ejer de hvide cis-mænd ikke arbejderkampen. Kvinder og transpersoner bliver usynliggjort, og bliver regnet for ikke at være seje nok til at kæmpe den militante kamp mod stat og kapital. Vi er seje nok. Vi er stærke nok. Vi er militante nok. Vi er også en del af arbejderklassen. Og sammen er vi stærkest.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close