1.Maj erklæring

FOR EN FÆLLES KLASSEKAMP

1. maj er en kampdag, hvor vi sætter fokus på klassekamp og kampen mod kapitalismen. I det kapitalistiske samfund findes der ikke lighed, men kun undertrykkelse. Det er det vi går på gaden for at bekæmpe hvert år den 1. maj.

I Agita ved vi, at kapitalismen undertrykker befolkningen. Den sætter profit før mennesker og fastholder os i økonomiske hierarkier. Samtidig skaber eller forstærker kapitalismen socialehierarkier og alle dømmes ud fra en snæver norm, der automatisk giver plads til dem, der passer ind. Det har den konsekvens, at der bliver skabt splittelse i befolkningen. De rige bliver endnu rigere og magthaverne mere magtfulde, alt imens befolkningen har travlt med at frygte hinanden, konkurrere med hinanden og sparke nedad.

Uanset om det handler om undertykkelse mod etniske grupper, køns- eller seksuelle minoriteter, arbejderklassen, socialt udsatte, mennesker der ekskluderes fra samfundet på baggrund af deres fysiske eller psykiske tilstand, hetz mod flygtninge, eller noget helt syvende, har problemerne det tilfælles, at de enten er skabt, eller bliver forstærket af kapitalismen. Sammen er vi stærkere. Derfor skal vi skabe et inkluderende rum, hvor vi kan bekæmpe kapitalismen og dens undertrykkelse i fællesskab.

Derfor er det Agitas projekt at bidrage til at skabe en venstreradikal bevægelse, der
inkludereralle kampene mod alle former for undertrykkelse. Derfor går Agita i år i en demo med fokus på at skabe sociale revolutioner. Derfor har vi i Agita lavet en blok, med et særligt inkluderende og feministisk fokus. Derfor går vi på gaden med vores kammerater i dag, for at skabe en fælles klassekamp, der sparker opad mod overklassen og magthaverne.

Så længe vi sparker opad rammer vi rigtigt!

1462212928950

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close